Free Market Road Show 2016 – Zagreb

Manifestacija Free Market Road Show nastavlja sa svojim djelovanjem i promicanjem slobodnog tržišta i ekonomskih sloboda. Na europskoj turneji, Zagreb je i ove godine jedna od postaja. Mjesto događaja je Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) koja, uz suorganizatora Centra za obnovu kulture (COK), čini  domaćina manifestacije.

Riječ ravnateljice FMRS-a, Barbare Kolm:

Austrian Economics Center (AEC) u suradnji s više od 100 vodećih think-tankova i sveučilišta iz Europe i Kavkaza te međunarodnim suradnicima poput Liberty Fund, Global Philanthropic Trust, European Students for Liberty, Ruefa and the F. A. v. Hayek Institut, s ponosom predstavlja 8. Free Market Road Show koji započinje 7. ožujka i traje do 27. svibnja 2016. i prolazi kroz 45 glavnih gradova Europe i Kavkaza – od Skandinavije do Turske, od Španjolske do Ukrajine.

FMRS 2016 okupit će vodeće poslovnjake, ugledne znanstvenike i studente, lidere, političke stručnjake, državne dužnosnike, diplomate i druge zainteresirane strane diljem Europe kako bi raspravljali o aktualnoj krizi Eurozone, istražili kakvu Europu narodi žele, ispitati gdje EU samu sebe pronalazi i raspraviti o načinima kako preokrenuti trenutačnu krizu u nove mogućnosti. Kod balkanskih zemalja dodatno će se usredotočiti na korupciju i najbolji način za borbu protiv nje, dok će se u regiji Kavkaza osvrnuti na trenutačne regijske tenzije, usredotočiti na pitanje kako ekonomske slobode, vladavina prava i zaštita privatnog vlasništva daje mogućnosti za napredak.

Povijest FMRS-a

Počevši od 2008., FMRS svake godine okuplja afirmirane ekonomiste, vodeće političare i istaknute poslovne ljude u raspravi o aktualnim ekonomskim problemima i mogućim rješenjima, ovisno o razlikama diljem Europe i Kavkaza. FMRS također omogućava jedinstvene mogućnosti povezivanja sudionika i članova Europskog pokreta slobodnog tržišta kroz izuzetna događanja kao što su koktel-druženja i večere s vrhunskim liderima i kreatorima odluka.

Od pokretanja FMRS-a, stotine su govornika i tisuće sudionika diljem svijeta u nj bile uključene. U 2015. FMRS je dosegao sve dotadašnje rekorde posjećenosti. Dogodine, obećava da će biti još veći i bolji – s mnogo novih gradova, više govornika i rastućim brojem sudionika.

Svoju posebnu zahvalnost dugujem našim pokrovitlejima i suradnicima. Bez njihove aktivne podrške naša zajednička nasotjanja ne bi bila uspješna.

Dr. Barbara Kolm
Izvršna ravnateljica Free Market Road Showa

Donosimo cijeli program na hrvatskom i engleskom (na dnu):

ZŠEM, Jordanovac 110 – 8. ožujka 2016, 15.00 – 19.30 h

Otvorenje i pozdrav – 15.00h

Panel 1 – 15.10-16.15h

Smrt i porezi: „Ujedinačavanje poreza u EU, BEPS, FATCA i porezne oaze pod opsadom“

moderator: Marko Repecki (novinar, Index.hr)

Ključni govornik: Josef Šíma (Cevro Institut, Prag)

Panelisti:

Peter Cleppe (Open Europe, Brussels)

Dan Mitchell (Cato Institute)

 

Stanka: 16.15-16.30h

 

Panel 2 – 16.30-18.00h

Europa u vremenu promjene: „Poslovi, poduzetništvo, zajedničke ekonomije i europejsko društvo“

moderator: Zoran Löw (Lipa – udruga poreznih obveznika)

Ključni govornik: James Sproule (Institute of Directors)

Panelisti:

Robert Murphy (Texas Tech University)

Richard Zundritsch (Austrian Economics Center)

Aleksandar Musić (kolumnist, politički analitičar)

Mate Mijić (Hrvatska konzervativna stranka)

 

Stanka: 18.00 – 18.15h

 

Panel 3 – 18.15-19.15h

„Tržište i kreposti“

moderator: Luka Popov (kolumnist, COK)

Panelisti:

Damir Vanđelić (Adris grupa)

Milan A. Račić (strateški konzultant, kolumnist)

Robin Harris (znanstvenik, COK)

Kristijan Krkač (nastavnik poslovne etike, ZŠEM)

 

ENG program

The Center for the Renewal of Culture promotes conservative values, liberty and the free market.

© 2018, The Center for the Renewal of Culture, All rights reserved.