Ljetna škola Centra za obnovu kulture “Temelji slobode”

COK - 09/30/2022 - Događanja / Ljetna škola

 

Od 25. do 29. rujna 2022. u Splitu održali smo ljetnu školu s temom “Temelji slobode”. Četverodnevnu konferenciju organizirale su vodeće konzervativne organizacije iz Europe i Hrvatske, New Direction sa sjedištem u Brusselsu i Centar za obnovu kulture (COK) iz Zagreba.

Organizatori su pozvali sve zainteresirane da im se pridruže na jedinstvenoj konferenciji na kojoj su sa istaknutim predavačima i govornicima promišljali temeljne konzervativne ideje poput promicanja osobne odgovornosti, vrijednosti tradicije, važnosti slobode i blagodati tržišne ekonomije. Svrha ljetne škole je bila budućim europskim liderima ponuditi intelektualni okvir za djelovanje ukorijenjivanjem njihova načina razmišljanja u temeljnim načelima zapadne civilizacije.

Bogat program počeo je predstavljanjem pojedinih organizacija koje sudjeluju na programu konferencije. Govore su održali čelnici “think-tankova”: Rober Tyler (New Direction), Alex Chafuen (Acton Institute), John O’Sullivan (Danube Institute), Ron Nehring (Leadership Institute), Alvino-Mario Fantini (European Conservative) i Stjepo Bartulica (Centar za obnovu kulture).

Otvaranje Ljetne škole pogledajte na sljedećem videu:

 

Konferencija se nastavila panelom na temu ideje slobode, te praktičnom radionicom o tome kako javnosti predstaviti konzervativna politička rješenja, koja su predstavili stručnjaci iz Leadership Institute-a čiji su djelatnici upravljali političkim kampanjama vodećih američkih republikanaca. Drugog se dana konferencije raspravljalo o pojmu suverenizma i o budućnosti konzervativizma uz sudjelovanje Robina Harrisa i Johna O’Sullivana, bivših savjetnika premijerke Ujedinjenog Kraljevstva, Margaret Thatcher.

 

Ekonomske slobode i posljedice državnih intervencija bile su teme panela trećeg dana. Konferenciju u četvrtak su zaključili stručnjaci iz istraživačkog središta Centre for Fundamental Rights iz Budimpešte koji su govorili o temeljnim ljudskim pravima i moralu.

Snimke svih panela i govora pogledajte na:

Detaljan program možete pogledati ovdje.

 

Organizacije:

https://www.leadershipinstitute.org/

https://newdirection.online/

https://www.acton.org/

https://alapjogokert.hu/en/

https://danubeinstitute.hu/

https://europeanconservative.com/

COK - 09/30/2022 - Događanja / Ljetna škola

The Center for the Renewal of Culture promotes conservative values, liberty and the free market.

© 2018, The Center for the Renewal of Culture, All rights reserved.