Pokrenuta COK Akademija – početak prvog modula

COK - 02/06/2019 - COK Akademija / Događanja

Početak prvog modula COK Akademije o značajnim osobama i idejama iz zapadne političke tradicije.

Vođeni željom za obrazovanjem novog naraštaja intelektualaca koji će biti spremni suočiti se sa suvremenim izazovima pokrećemo COK Akademiju.

Ovom inicijativom polaznicima namjeravamo dati uvod i približiti im temeljna načela koja čine okosnicu zapadne političke tradicije.

Hrvatska je dio te tradicije i tamo svakako pripada međutim potrebno je vratiti se korijenima nakon desetljeća totalitarnih ideologija.

 

Predavanja će obuhvatiti i razraditi podjednako povijesni pregled kao i relevantna suvremena pitanja. Polaznici će uoči svakog susreta dobiti određenu literaturu na temu predavanja kako bi mogli aktivno sudjelovati u raspravi. Niz predavanja održavat će se dva put mjesečno u prostorijama COK-a.

 

Ovim projektom COK nastavlja u svojoj misiji dodatnog obrazovanja i usavršavanja mladih u Hrvatskoj. Često mladi ne mogu čuti nešto više o određenim temama, osobama i događajima u javnosti ili na fakultetu. Upravo zbog toga takve teme će biti obrađene na Akademiji i o njima će se povesti rasprava.

 

 

Program Akademije vodit će doc. dr. sc. Stephen Nikola Bartulica, dr. sc. Robin Harris i gostujući predavači.

Sva predavanja izvodit će se u potpunosti na engleskom jeziku.

 

Teme o kojima će predavati i govoriti dr. Bartulica su progresivizam u svojoj misiji nove sekularne religije, temeljna načela naravnog zakona i odnos raznih propalih ideologija nasuprot razboritosti u politici.

Jedan od susreta će obuhvatiti i predavanja o osnivanju Amerike, njenim osnivačima i poukama koje su nam ostavljene u nasljeđe. Na kraju će biti govora i o doprinosu Christophera Dawsona zapadnoj kulturi i njenom razvoju.

Dr. Harris svoja će predavanja bazirati na slavnim osobama koje su doprinjele razvoju konzervativne misli i napretku društva.

Govorit će o liku i djelu Edmunda Burkea kao osnivaču modernog konzervativizma. Ekonomske teme dotaknut će s mislima i učenjem Friedricha von Hayeka i njegovom pristupu konzervativizmu.

Budući da je bio dugogodišnji savjetnik premijerke Thatcher održat će posebno predavanje o životu i djelu Margaret Thatcher, britanskoj politici i Brexitu.

 

COK Akademija ekskluzivan je program obrazovanja namijenjen studentima, mladim profesionalcima i liderima, suradnicima COK-a, prijateljima COK-a, apsolventima i društvenim aktivistima.

Za više informacija pošaljite upit na adresu e-pošte [email protected] .

COK - 02/06/2019 - COK Akademija / Događanja

The Center for the Renewal of Culture promotes conservative values, liberty and the free market.

© 2018, The Center for the Renewal of Culture, All rights reserved.