Podržite rad Centra za obnovu kulture donacijom

COK - 11/27/2022 - Hrvatska

Više od desetljeća Centar za obnovu kulture (COK) radi na obnovi vrijednosti moderne Hrvatske na zdravim temeljima koji poštuju slobodu i odgovornost. Usredotočili smo se na obrazovanje budućih generacija hrvatskih lidera, a ujedno smo dopirali do šire hrvatske javnosti i surađivali sa srodnim konzervativnim organizacijama i pojedincima u inozemstvu.

Zainteresirani smo za obnovu kulture, a ne samo za svakodnevnu politiku jer bez zdrave kulture nema zdravog društva, trajnog prosperiteta, učinkovitih institucija i poštene politike.

       

Od 2009. godine organizirali smo međunarodne konferencije, ljetne škole, predstavljanja knjiga, predavanja, panele i dugogodišnju Leadership akademiju. Krenuli smo u borbu za afirmaciju konzervativnih i tradicionalnih vrijednosti nasuprot otrovu nasljeđa komunizma. Na našoj prvoj velikoj međunarodnoj konferenciji, prigodom proslave dvadesete godišnjice pada Berlinskog zida sudjelovali su heroji otpora Lech Walesa (Poljska) i Mart Laar (Estonija).

Naše redovne ljetne škole, koje su pohađali studenti i mladi stručnjaci, održavane su na Korčuli, u Zadru i nedavno u Splitu.

 

Nakon smanjenog obima aktivnosti koje je nametnuo COVID, vratili smo se u puni režim rada s dvije Free Market Road Show konferencije – u suradnji s Austrijskim ekonomskim centrom (AEC) i Hayek institutom iz Beča; Young Leadership Academy – u suradnji s konzervativnim think tankom New Direction sa sjedištem u Bruxellesu; te ugostili švedskog profesora koji je održao predavanje o prijetnji kršćanskim vrijednostima u Europi.

 

U Washingtonu D.C, posjetili smo CPAC konferenciju (najveću konferenciju konzervativaca na svijetu na poziv organizatora), uspostavili suradnju s Leadership Instituteom i razgovarali s našim starim prijateljima u Heritage Foundationu, najvećem konzervativnom think tanku na svijetu.

U studenom je u Varšavi naš predsjednik Stjepo Bartulica održao predavanje o vladavini prava na poziv predsjednice poljskog Ustavnog suda.

Također, u studenom smo pokrenuli inicijativu da, u suradnji s istomišljenicima i organizacijama u Sloveniji, razotkrijemo potpune i detaljne činjenice o zločinima koje su počinili jugoslavenski komunisti – o kojima previše ljudi šuti.

 

Pozivamo da svojom donacijom podržite rad Centra za obnovu kulture i zajedno s nama sudjelujete u obnovi Hrvatske.

cok.hr/donacije/

 

Centar za obnovu kulture (COK) je neprofitna i nestranačka udruga.

Osnovana je u veljači 2009. godine s ciljem promicanja dostojanstva svake ljudske osobe te sudjelovanja u javnoj raspravi o svim temama od značaja za moderno hrvatsko društvo.

Novčana donacija moguća je uplatom na račun udruge:
PRIMATELJ: CENTAR ZA OBNOVU KULTURE, Tomašićeva 11, 10000 Zagreb

UPLATITELJ: Puno ime i prezime, adresu, mjesto stanovanja.

SVRHA UPLATE: Donacija

IBAN BROJ: HR6523400091110378138

ŽIRO-RAČUN: PBZ 2340009-1110378138

POZIV NA BROJ U poziv na broj upišite, ako to želite, JMBG uplatitelja ili MB tvrtke.

OIB: 12879317978

SWIFT: PBZGHR2X

Za Vašu donaciju jamčimo da će biti namjenski utrošena u skladu s ciljevima Udruge.

Podsjećamo Vas da u skladu s odredbama Zakona o porezu na dohodak (NN 177/2004, Čl. 36, St. 27) doniranjem ostvarujete porezne olakšice:

“Porezni obveznici mogu uvećati osobni odbitak za darovanja dana u tuzemstvu u naravi i u novcu doznačenim na žiro račun, a u kulturne, odgojno – obrazovne, znanstvene, zdravstvene, humanitarne, športske i vjerske svrhe, udrugama i drugim osobama koje te djelatnosti obavljaju u skladu s posebnim propisima, do visine 2% primitaka za koje je u prethodnoj godini podnesena godišnja porezna prijava i utvrđen godišnji porez na dohodak.”

U skladu sa odredbama Pravilnika o porezu na dohodak (NN 95/2005, Čl. 89, St. 1, Toč. 11) za priznavanje dijela osobnog odbitka po osnovi danih darovanja prema Čl. 36, St. 27 Zakona, treba priložiti PRESLIKE NALOGA o doznaci u novcu.

 

Naš rad pratite na službenoj Facebook stranici: facebook.com/cok.hr

Pratite nas na Twitter računu: twitter.com/CeZaObKu

Pretplatite se na naš YouTube kanal gdje možete pogledati predavanja i govore s raznih događanja: youtube.com/COKVideo

COK - 11/27/2022 - Hrvatska

The Center for the Renewal of Culture promotes conservative values, liberty and the free market.

© 2018, The Center for the Renewal of Culture, All rights reserved.